Spring naar content

Blog

Waarom wij saai zijn (en waarom dat misschien zo gek niet is)

Jos Elenbaas

Een saaie voetbalwedstrijd, een saai gesprek of zelfs een saaie partner. Daar worden maar weinig mensen echt blij van. Maar saaiheid kan óók het resultaat zijn van discipline, efficiëntie en stabiliteit. Een saaie yogales helpt om tot rust te komen en – u voelt ’m al aankomen – een saaie beleggingsstrategie is ook iets positiefs. Zo gezien zijn we bij Rouws & Ceulen inderdaad wat saai. Waardoor dat komt? En waarom dat misschien zo gek niet is? Dat leest u hier.

We weten wat we doen

We willen het vermogen voor u laten werken, en niet andersom. Dat vereist inzet, studie, onderzoek en zeker ook geduld. En dat is precies wat wij u bieden. We gaan niet overhaast te werk en houden ons vast aan een doordachte strategie. We baseren onze beslissingen op grondige analyse en een diep begrip van de markt. Kortom: we weten wat we doen.

We gaan niet mee in hypes en trends

In een wereld waarin financiële hypes en trends ons overspoelen, blijven wij standvastig. Wij richten ons op de lange termijn, welke schommelingen de markten ons ook brengen. Rouws & Ceulen surft niet mee op elke golf, maar doorstaat al wél 40 jaar iedere storm. Beleggen is geen opwindend entertainment. Hoe saaier, hoe beter de rendementen op langere termijn zullen zijn.

We gaan voor eenvoud en ongecompliceerde producten

Complexiteit brengt vaak meer risico’s met zich mee dan dat het opbrengt. Daarom kiezen wij voor eenvoud en transparantie in onze beleggingen. We kiezen voor begrijpelijke, ongecompliceerde producten die de tand des tijds kunnen doorstaan. Wat ons betreft mag beleggen net zo saai zijn als kijken naar gras dat groeit. Als je maar lang genoeg wacht, ontstaat er vanzelf iets moois.

Wij investeren in solide bedrijven

Onze focus ligt op kwaliteitsbedrijven met een hoge vrije kasstroom, relatief voorspelbare winstgroei en bovengemiddelde rendementen op het geïnvesteerde kapitaal. Dit zorgt voor stabiliteit en groei op de lange termijn. Saai maar fraai.

We doen dit al 40 jaar

1984 was een bijzonder jaar. Apple introduceerde de Macintosh-computer en Rouws & Ceulen startte als een van de eerste zelfstandige vermogensbeheerders. In 2024 bestaan we dus 40 jaar. Natuurlijk zijn we meegegaan met de tijd en met de vele veranderingen. Maar onze aanpak is in die 40 jaar in essentie niet veranderd. Of het nu 1984 is of 2024: we blijven rationeel handelen om te zorgen voor een solide rendement én financiële gemoedsrust voor u als cliënt.

Saai is misschien zo gek nog niet

Al met al komen we tot de conclusie dat saai misschien zo gek niet is. Juist in een wereld vol financiële roekeloosheid en vluchtige trends zijn wij trots op onze verstandige aanpak. We zetten ons in voor onze cliënten met onze tijd en aandacht. De basis daarvoor is contact. Dus heeft u wensen of ideeën? Wilt u meer weten over onze aanpak? We gaan er graag met u over in gesprek. Natuurlijk met een kop sterke koffie. Mocht het saai worden, dan valt u niet in slaap.

“Wij kiezen voor eenvoud en transparantie in onze beleggingen”