Spring naar content

Beleggen is een vak

Als Rouws & Ceulen willen we het vermogen voor onze relaties laten werken - en niet andersom. Dat vereist inzet, studie, onderzoek en zeker ook: geduld. We laten ons dan ook niet leiden door kortstondige hypes en emoties, maar beleggen uw vermogen met verstand. Rouws & Ceulen surft dus niet mee op elke golf, maar doorstaat wél iedere storm. Onze aanpak heeft zich inmiddels ruim bewezen: met gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring per medewerker weten we koers te houden.

Beleggingsbeginselen

Beleggen is voor ons geen wedstrijd

We beleggen in beursgenoteerde, liquide aandelen en obligaties. We verfijnen dit met optiestrategieën. Daarbij kiezen we voor een ‘core-satellite’ benadering en selecteren we de beleggingen op basis van kwalitatieve en kwantitatieve criteria.

Bij Rouws & Ceulen beleggen we met overtuiging en voelen we ons als ondernemers verbonden met de bedrijven waarin we beleggen. We zijn geen indexvolgers; beleggen is voor ons geen wedstrijd.

Wat is risico spreiden

Rouws & Ceulen spreidt investeringen over meerdere landen, sectoren en beleggingscategorieën. Daarnaast gebruiken we optiestrategieën om het risico te dempen. Indien gewenst en/of opportuun, spreiden we ook in de tijd door een geleidelijke opbouw van de portefeuille.

Een duurzaam beleggingsbeleid

Rouws & Ceulen vindt duurzaamheid belangrijk. Dit betekent dat wij mens, milieu en maatschappij in ons beleggingsbeleid betrekken. We hanteren het ‘best-in-class’ principe op basis van de duurzaamheidsratings van Sustainalytics en het duurzaamheidsbeleid van Norges Bank Investment Management (het Noors Pensioenfonds).